Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen ve 24 farklı üniversitenin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen Üniversiteler Arası Yemek Yarışması’nda Üniversitemizi başarıyla temsil eden öğrencilerimiz, 15 Mayıs 2026 tarihinde Rektörümüz Ahmet Hamdi Topal’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarete; Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serkan Çalışkan, danışman Öğr. Gör. Muhammed Furkan Bilgin ile yarışmaya katılan öğrencilerimiz Erdem Ağaçdan, Müge Kuzlukluoğlu ve bireysel ana yemek kategorisinde birincilik elde eden Ozan Erdoğan katıldı.
“Anadolu’nun Mirası Soframda” temasıyla düzenlenen Üniversiteler Arası Bireysel Ana Yemek Yarışması’nda birincilik ödülüne layık görülen öğrencimiz Ozan Erdoğan, yarışma süreci ve hazırlık aşamalarına ilişkin bilgiler paylaştı. Görüşmede öğrencilerimiz, elde edilen derecenin kendileri için önemli bir deneyim olduğunu ifade etti.
Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, öğrencilerimizi ve danışman akademisyenimizi tebrik ederek elde edilen başarının Üniversitemizin uygulamalı eğitim anlayışı ile akademik birikiminin önemli bir yansıması olduğunu belirtti. Ayrıca bu başarının, gastronomi alanında eğitim gören öğrenciler için teşvik edici nitelik taşıdığını ifade etti.
Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.
