Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Türkçe Yaz Okulu Programı kapsamında 15 farklı ülkeden gelen 15 uluslararası katılımcı, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ile akşam yemeğinde bir araya geldi.
Samimi bir atmosferde gerçekleştirilen akşam yemeği programına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaymakcı, TÖMER Müdürü Prof. Dr. Mehmet Onur Hasdedeoğlu, TÖMER Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. N. Demet Demirel, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Sena Aygül, Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Fatih Demirel ile YEE Temsilcisi ve Program Koordinatörü Tarık Kaya da katıldı.
Program boyunca katılımcılarla yakından ilgilenen Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Türkçe Yaz Okulu kapsamında farklı ülkelerden Üniversitemize gelen misafirlerle sohbet etti.
Türkçe Yaz Okulu Programı'nın yalnızca dil eğitimi açısından değil, farklı kültürlerin bir araya gelmesine katkı sunan değerli bir program olduğunu ifade eden Rektörümüz, katılımcıların Türkiye'de edinecekleri akademik ve kültürel kazanımların ülkeleriyle Türkiye arasında kalıcı dostluk bağlarının kurulmasına katkı sağlayacağını belirtti.
YEE iş birliğinde düzenlenen Türkçe Yaz Okulu Programı kapsamında 15 farklı ülkeden gelen katılımcılar, Üniversitemizde Türkçe öğrenirken aynı zamanda ilimiz başta olmak üzere ülkemizin tarihî, kültürel ve doğal zenginliklerini yakından tanıma imkânı buluyor. Program süresince katılımcılar, dil eğitimlerinin yanı sıra çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerle hem kültürümüzü yakından tanıyor hem de farklı ülkelerden gelen arkadaşlarıyla kültürler arası etkileşim deneyimi yaşıyor.
Akşam yemeği programında katılımcılar da Türkçe Yaz Okulu sürecine ilişkin duygu ve düşüncelerini paylaşarak Üniversitemizde bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi ve Rektörümüze gösterdiği ilgi ile misafirperverlik dolayısıyla teşekkür etti.
Programın sonunda YEE Temsilcisi ve Program Koordinatörü Tarık Kaya tarafından Rektörümüze günün anısına hediye takdim edilirken, program toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.
