ÜNİVERSİTE BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ (ÜBYS)

HAKKINDA

SIKÇA SORULAN SORULAR

SORU: Personelim/Kullanıcıyım sisteme giremiyorum, ne yapmalıyım?

Cevap: Kurumsal e-posta adresiniz yoksa (kastamonu.edu.tr uzantılı), Bilgi İşlem Daire web sayfasında Bilgi ve Dokümanlar başlığı altında bulunan E-Posta Hesabı Açma Formu'nu doldurup, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. adesine mail atmanız ve e-posta adresi almanız gerekmektedir. Bu e-posta adresinizi tanımlattırmak üzere T.C. Kimlik Numaranız, Birimininiz, unvanınızı This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. adresine göndermeniz gerekmektedir.

Birden fazla kurumsal (kastamonu.edu.tr uzantılı) e-posta adresiniz olabilir. Böyle bir durum varsa  ÜBYS Biriminin destek numaralarını arayarak yada This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. adresine e-posta göndererek  kullanımda olan kurumsal eposta adresinizi belirtiniz.

SORU: "Aktif pozisyonunuz bulunmamaktadır." hatası alıyorum, ne yapmalıyım?

CEVAP: Sisteme giriş yapabiliyorsunuz fakat sistemde tanımlı pozisyonunuz yok ise ÜBYS Biriminin destek numaralarını arayarak yada This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. adresine e-posta göndererek aktif pozisyonunuzu tanımlatmanız gerekmektedir.

SORU: ÜBYS şifremi unuttum ne yapabilirim?

CEVAP: E-posta ve SMS aktivasyonu henüz akif olmaması sebebiyle ÜBYS şifrenizi hatırlayamıyorsanız ÜBYS Biriminin destek numaralarını arayarak yada This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. adresine e-posta göndererek şifrenizin T.C. Kimlik Numaranız olarak değiştirilmesini sağlayabilirsiniz. Sisteme giriş gerçekleştirdikten sonra sayfanın sağ üst köşesinde bulunan "Kullanıcı Portal Ayarları" kısımında Hesap Ayarları bölümünden şifre değiştir butonuna tıklayarak açılan bölümden yeni şifrenizi girerek, şifrenizi değiştirebilirsiniz.

SORU: ÜBYS'ye erişmek için belli bir tarayıcı kullanmam gerekli midir?

CEVAP: ÜBYS'ye her hangi bir internet tarayıcıdan erişebilirsiniz.

Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS)

Hakkında

Sıkça Sorulan Sorular

SORU: EBYS belge gezgini ekranında birim klasörü görünmüyor yada Evrak ekleme ekranında sadece "KİŞİSEL" belge eklemeye izin veriyor, ne yapmalıyım?

CEVAP: Bu ilgili birimde pozisyon tanımlamasının olmadığı anlamına gelir, ÜBYS Biriminin destek numaralarını arayarak yada This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. adresine e-posta göndererek ilgili tanımlamanın yapılmasını bildirmeniz yeterli olcaktır. Sonrasında sistemden çıkış yapıp tekrar giriş yaparak kontrol ediniz.

SORU: E-İmza şifremi unuttun ne yapabilirim?

CEVAP: Kamu Sertifikasyon Merkezinin web adresi olan www.kamusm.gov.tr adresinde Online İşlemler'e tıklayarak giriş bağlantısına tıklanır. E-Devlet entegrasyonu ile giriş yaptıktan sonra  NES (Niletlikli Elektronik Sertifika) işlemlerine tıklayarak Pin Oluşturma/Kilit Çözme ekranındaki adımları takip ederek yeni pininizi oluşturabilirsiniz.

SORU: E-İmza şifremi nasıl değiştirebilirim?

CEVAP: E-İmzanız bilgisayarınıza takılı iken Akis Kart İzleme Aracı programı çalıştırılır. Kart Okuyucu seçilir. Sol bölümde yer alan Pin Yönetimi butonuna tıklanır. Açılan menüden pin değiştir butonuna tıklanır. Eski pin ve yeni pin bilgileri girildikten sonra tamam butonuna basılır. E-İmza pin şifre değiştirme işlemi başarıyla tamamlanmış olur.

SORU: Evrak görüntüleme, havale etme ve paraflama işlemleri için e-imzamın bilgisayara takılı olması gerekir mi?

CEVAP: Belge imzalama işlemi gerektirmeyen tüm işlemlerde e-imzanızın bilgisayara takılı olma zorunluluğu yoktur. Sadece belge imzalama işleminde e-imzanızın bilgisayara takılı olması gerekmektedir.

SORU: Sistemden Vekâlet verme işlemi nasıl gerçekleştirilir?

CEVAP: Personel Bilgi Sistemi henüz aktif olmadığı için Vekâlet bırakacak kullanıcı ÜBYS Biriminin destek numaralarını arayarak yada This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. adresine e-posta göndererek vekalet tanımlaması yaptırabillir.