Üniversitemiz, Polonya'nın Lodz kentinde düzenlenen 2022 Avrupa Üniversiteler Spor Oyunları’na damga vurdu.

Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerimiz, Avrupa Üniversiteler Spor Oyunları’nın ilk gününde Judo kadınlarda 4 sıkletten ikisinin finaline ambargo koydu.

Müsabakalarda karşı karşıya gelen öğrencilerimiz 2 altın madalya ve 2 gümüş madalya elde etmeyi başardı.

46 farklı ülkeden 6 binin üzerinde sporcunun katıldığı organizasyonda öğrencimiz Tuğçe Beder, 48kg’da sırasıyla Fransız, Polonyalı ve İngiliz rakiplerini yenerek, karşı gruptan Polonyalı, Fransız ve Macar rakiplerini yenerek finale çıkan öğrencimiz Sıla Ersin ile karşılaştı.

Müsabakanın sonunda öğrencimiz Sıla Ersin, final maçını kazanarak altın madalyaya ulaşırken, öğrencimiz Tuğçe Beder gümüş madalya aldı.

52 kg’da mücadele eden öğrencilerimizden Buketnur Karabulut ise Fransız, Macar ve Alman rakiplerini geride bırakarak adını finale yazdırdı. Öğrencimiz Zeliha Cinci ise sırasıyla Fransız, Macar ve Fransız rakiplerini yenerek finale çıktı.

Final karşılaşmasında karşı karşıya gelen öğrencilerimizden Buketnur Karabulut altın madalya kazanırken, Zeliha Cinci ise gümüş madalya kazandı.

Müsabakalarda bugün, öğrencimiz Ömer Kemal Aydın 100kg’da Üniversitemizi temsil edecek ve yarın karışık takım müsabakaları ile oyunlar sonlanacak.

Kastamonu Üniversitesi olarak müsabakalarda gösterdikleri başarılardan dolayı öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.