Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında “Gülen Yapılanmasının ve 15 Temmuz Darbe Girişiminin Doğurduğu Dini ve Toplumsal Travmaların Analizi” adlı panel düzenledi.

22 Temmuz 2022 tarihinde İlahiyat Fakültesi Av. Abdülhalik Oğuz Konferans Salonunda gerçekleşen panele Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Atalan, Kastamonu İl Müftüsü Mustafa Bilgiç, fakültelerimizin dekanları, kurum ve kuruluşların amirleri, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrencilerimiz katıldı.

Panel programın açılış konuşmalarını İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yurdagür ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Atalan gerçekleştirdi.

Dekan Prof. Dr. Metin Yurdagür, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen hain darbe girişiminin iç yüzünü konuşmak için bir araya geldiklerini belirterek, panel programına katılan herkese teşekkür etti ve panele ev sahipliği yapmaktan dolayı ayrıca mutluluk duyduklarını belirtti.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Atalan ise; “Milletimiz 15 Temmuz gecesi sokaklarda, meydanlarda, tıpkı Çanakkale Savaşında, İstiklal Harbinde olduğu gibi, tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuştur. O gece, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen büyük Türkiye vardı, büyük Türk Milleti vardı. Bu darbe girişiminde Milletimiz, tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur‘’ ifadelerini kullandı.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yurdagür ’ün başkanlık ettiği panelde, panelistler Yeni Yüzyıl Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Erbay ; ‘Darbenin Topluma Sosyal Yansıması, Darbenin Perde Arkasındakiler ve Uyguladıkları Stratejiler’, Hakkâri Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı  ‘FETÖ Yapılanmasının Eğitime ve Fırsat Eşitliğine Vurduğu Darbe’, Panele Zoom teknolojisi ile çevrimiçi olarak bağlanan Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelam ABD Öğretim Üyesi ve Gaziantep Üniversitesi Azez İslami İlimler Fakültesi (Suriye) Dekanı Prof. Dr. Mahmut Çınar;  ‘FETÖ terör örgütünün Din Anlayışı Üzerindeki Olumsuz Etkileri’, İlimiz Müftüsü Mustafa Bilgiç ise ‘FETÖ Terör Örgütünün Din ve Dindarlık kavramlarına verdiği tahribat’ üzerine konuşmalarını gerçekleştirdi.

Panelistlerin coşkulu anlatımları ile Milli birlik ve beraberliğin öneminin vurgulandığı panelde, Türk milletinin bağımsızlığının ve maneviyatının kırmızıçizgisi olduğunun bir kez daha altı çizildi. Panel, dinleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Ardından Tüm 15 Temmuz şehitleri ruhuna Kur’an okunarak, dua edildi. Panel Programı katılımcı panelistlere katılım belgesi ve hediye takdimi yapılarak son buldu.