Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Şahika Şimşek Çetinkaya ile Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kemal Akyol’un projesi, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından desteklenecek.

Dr. Öğr. Üyesi Şahika Şimşek Çetinkaya'nın sorumlu araştırmacı ve Doç. Dr. Kemal Akyol’un yardımcı araştırmacı olarak yer aldığı “Doğum Uygulamalarında Kullanılmak Üzere Gerekli Yazılım ve Donanımla Yapay Zekâ Destekli Yüksek Gerçeklikli Doğum Simülasyon Maketi Oluşturma” projesi, 2022 yılı 1. Dönem TÜSEB B grubu Ar-Ge Proje Destek Programı kapsamında kabul edildi.

Kabul edilen proje kapsamında yerli ve milli imkanlarla yüksek gerçeklikli doğum simülatörü oluşturularak kaynaklarımızın ülke içinde kalması ve oluşturulan yüksek teknolojik ürünle sağlık alanında eğitim veren kurumlarda eğitimin daha nitelikli verilmesi sağlanacak.

Aynı zamanda üretilecek olan maketin ihraç edilerek, ülke ekonomisine katkı sağlanması ve ithal alımların önüne geçmesi hedefleniyor.

Ülkemizin sağlık bilim ve teknolojileri alanında ilerlemesi ve nitelikli insan kaynaklarının yetiştirilmesine imkan sunan yapay zeka destekli yüksek simülasyon maketi, normal bir doğum eyleminin evrelerini taklit edebilme ve yapay zeka desteğiyle öğrenci ile bire bir iletişime geçme özelliğine sahip olacak.

Üniversitemiz Dr. Öğr. Üyesi Şahika Şimşek Çetinkaya ve Doç. Dr. Kemal Akyol’u projelerinden dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.