Üniversitemiz koordinatörlüğünde sürdürülen "Language Tree" projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Erasmus+ KA220-YOU (Gençlik Alanında İş birliği Ortaklıkları) çerçevesinde Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Üniversitemiz koordinatörlüğünde sürdürülen "Language Tree" projesi için tanıtım toplantısı düzenlendi.

Çevrimiçi olarak yapılan ilk tanıtım toplantısında Yunus Emre Enstitüsü Eğitim Dairesi Başkanı Prof. Dr. Yavuz Kartallıoğlu'nun moderatörlüğünde gerçekleşen toplantının açılış konuşmalarını Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kasım Yenigün, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hatem Akbulut ve Düsseldorf Eğitim Ataşesi Gamze Bozgöz yaptı.

İki bölümden oluşan toplantının birinci bölümünde projenin yürütücüsü olan Üniversitemiz Öğr. Gör. Harun İlçioğlu, proje hakkında genel bir bilgilendirme yaptı.

Üniversitemiz Arş. Gör. Veli Gök, Belçika Türk Dili Enstitüsü, Uyum ve Araştırma Merkezinden Doç. Dr. N. Feyza Altınkamış, Sapienza Üniversitesinden Doç. Dr. Isabella Chiari, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammed Hüküm, Yabancı Dil Olarak Türkçe Eğitim Derneği Öğr. Gör. Atanur Memiş ve Ruhr Öğretmenler Derneği Celal Aydemir Language Tree projesinin stratejik ortaklık yapısında kurumların projeye nasıl katkı sağlayacaklarını ve ilgili kurumlardan projeye katılan araştırmacıları tanıttı.

Toplantının ikinci bölümünde ise projenin planlanan çıktıları hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

İhtiyaç Analizi çıktısı hakkında Doç. Dr. N. Feyza Altınkamış, kılavuz çıktısı hakkında Dr. Himmet Sarıtaş, diyagramlar ve videolar çıktısı hakkında Öğr. Gör. Harun İlçioğlu, katılımcıları bilgilendirdi.

Ayrıca proje çerçevesinde düzenlenecek iki uluslararası sempozyum hakkında da Yabancı Dil Olarak Türkçe Eğitim Derneği Öğretim Görevlisi Damla Okyay, öğrenme, öğretme ve eğitim faaliyeti hakkında da Yabancı Dil Olarak Türkçe Eğitim Derneğinden Öğr. Gör. Zehra Kum bilgilendirme yaptı.

Toplantıya yabancı dil olarak Türkçe öğretimi ve iki dilli Türk gençlerine Türkçe öğretimi alanında araştırma yapan uzmanların katılım sağladığı görüldü.

Toplantı, soru ve cevap bölümüyle sona erdi.

Proje ekibi tarafından proje çıktıları ile ilgili yeni bilgilendirme toplantılarının da yapılacağı belirtildi.