15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında Üniversitemiz Turizm Fakültesi tarafından organize edilen “Şehitlerini Anma ve Büyük Hacet Zirve Tırmanışı” gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Turizm Fakültesi Öğr. Gör. Hikmet Haberal’ın koordinesinde gerçekleştirilen yürüyüş kapsamında İlimiz Tosya İlçesi Berçin Yaylası'nda kurulan kampın ardından sabah erken saatlerde gazi ve şehit yakınları ile Tosyalılardan oluşan 25 kişilik grup, tırmanışa geçti.

Yaklaşık 4 saatlik yürüyüşün ardından 2 bin 610 metre yükseklikteki Ilgaz Dağı'nın en yüksek noktası olan Büyük Hacet zirveye ulaşan grup, burada saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı'nı okudu.

Türk bayrağının açılması ve şehitler için okunan duaların ardından etkinlik sona erdi.