Üniversitemiz, Ahşap Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi, Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü ve Teknoloji Transfer Ofisi tarafından 4 Ekim 2022 tarihinde Güzel Sanatlar Galerisi’nde “Ulusal Ahşap Oyun ve Oyuncak Tasarım Yarışması” düzenlenecek.

‘‘Ormancılık ve Tabiat Turizmi’’ alanında ihtisaslaşan Üniversitemizde gerçekleştirilecek olan Ulusal ahşap oyun ve oyuncak tasarım yarışması, 3 yaş üzeri çocukların oyun ve eğlence ihtiyaçlarını karşılayabilecek ahşap oyun materyallerinin çeşitliliğini arttırmak amacıyla organize ediliyor.

Yarışmada çocukların el-göz koordinasyonu ve kas gelişimine uygun, eğitim ortamlarını destekleyici, eğlenerek öğrenmeye teşvik eden oyun ve oyuncakların, doğal, sağlığa uygun, sürdürülebilir, çevre dostu ahşap malzemelerden tasarlanıp üretilmesi, ahşap oyun ve oyuncak çeşitliliğinin arttırılması ve kullanımlarının benimsenerek yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Yarışma kapsamında, yarışmacı adaylarından, okul öncesi gelişim döneminden başlayarak çocukların zihinsel, bedensel ve psikososyal gelişimlerini destekleyecek, hayal gücünü ve kabiliyetlerini ortaya çıkaran, planlama, iş birliği yapma, müzakere etme, paylaşımcı olma, takdir edilme ve ödüllendirilme ile ilgili sabırlı olma duygusunu geliştiren, aile içi ilişkileri güçlendiren, öğrenmesini kolaylaştıran ve çok yönlü ele almaya imkan tanıyan ahşap oyun ve oyuncaklar geliştirmeleri bekleniyor.

Yarışmacı adayları yaş gruplarına göre Genç ve Serbest katılımcı olmak üzere iki farklı kategoride yarışmaya katılabilecek. Yarışmanın son başvuru tarihi ise 31 Ağustos 2022.

Bu doğrultuda düzenlenecek olan yarışmanın katılım koşulları ve yarışma takvimine ahsap.kastamonu.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Üniversitemizde gerçekleştirilecek bu yarışmamızın toplam ödül değeri 37.500 TL olup, Kastamonu Entegre sponsorluğunda “KASTAMONU ENTEGRE ÖZEL ÖDÜLLERİ” olarak verilecektir.