sempozyum

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanemizde (KEAH), ilk kez 78 yaşındaki bir hastaya kalbi durdurulmadan açık kalp ameliyatı gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Burak Tamtekin ve ekibi tarafından hastanın kalbinin durdurularak yapılması gereken açık kalp ameliyatı, aort damarının ileri derecede kireçli olması nedeniyle durdurulmadan yapıldı. İleri merkezlerde nadiren uygulanan çalışan kalbe açık kalp ameliyatı, bu operasyonla birlikte ilimizde ilk kez gerçekleştirilmiş oldu.

Gerçekleştirilen ameliyat ile ilgili bilgi veren Dr. Tamtekin, KEAH’da çalışan kalbe açık kalp ameliyatının da ilk kez yapıldığını belirterek, kalbin durdurularak yapılacak bir açık kalp ameliyatının çok riskli olacağını düşündüklerini ve hastanın kalbini durdurmadan ameliyatın başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini, hastanın sağlığına kavuşarak taburcu edildiğini söyledi.