sempozyum

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-B - Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı” 2021/2 dönemi kapsamında yapılan başvuruların destek sonuçları açıklandı.

Üniversitemiz Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde eğitim gören 2 öğrencimizin projesi bu kapsamda desteklenmeye hak kazandı.

Seramik ve Cam Bölümünde eğitim gören öğrencimiz Burak Altıner, Dr. Öğr. Üyesi Aslı Çakır Arıanpour danışmanlığında hazırladığı “Ilgaz Kilinin Duvar Karosu Bünyelerinde Kullanımının Araştırılması” projesi, öğrencimiz Şerife İbi’nin yürütücülüğünü yaptığı Danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Farzin Arıanpour’un danışmanlığında hazırlanan “Mermer Atıklarının Duvar Karosu Bünyelerinde Kullanımının Araştırılması” projesi TUBİTAK tarafından desteklenecek.

Kastamonu Üniversitesi olarak öğrencilerimizi tebrik ediyor, proje süresince verecekleri desteklerden dolayı danışmanlarına teşekkür ediyoruz.