sempozyum

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ile beraber Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ömer Küçük, Prof. Dr. Mehmet Atalan ve Prof. Dr. Kasım Yenigün 12 Ekim 2021 tarihinde Muhammed İhsan Oğuz İlahiyat Fakültesi Binası içerisinde bulunan Senato Salonu’nda basın mensupları ile bir araya geldi.

Gerçekleştirilen toplantıda, Üniversitemiz Yönetimi, 2021-2022 yılı akademik yıl ve eğitim öğretim faaliyetleri ile devam eden çalışmalarımız hakkında bilgiler verdi.

Basın mensuplarına katılımlarından dolayı teşekkürlerini ifade eden Rektörümüz, toplantının açılışında Üniversitemizde yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte kampüslerimizde alınan COVID-19 önlemleri hakkında ve yeni akademik yıl ile ilgili çalışmaları anlattı.

Konuşmasının devamında Üniversitemizin mevcut akademik ve idari personel ile öğrenci sayılarını paylaşan Rektörümüz, açılması teklif edilen fakülteler, akredite için müracaatta bulunulan birimler, yeni açılan lisansüstü, önlisans ve lisans programları ile yeni açılan araştırma merkezleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Üniversitemizin ulusal ve uluslararası sıralamaları hakkında da bilgiler veren Rektörümüz, bölgesel kalkınma için ihtisaslaşma alanında yürütülen çalışmalardan bahsetti.

Rektörümüz, mezun bilgi sistemini daha aktif kullanmak istediklerini belirterek, bu amaç doğrultusunda bu yıldan itibaren bazı bölümlerimizde işletmede mesleki eğitim programı kapsamında 7+1 uygulamasına başlayacaklarını bildirdi.

Toplantıda, Üniversitemizde yapımı tamamlanan ve devam eden projelerin durumları hakkında bilgiler verildi.

Ardından konuşan Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörü Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ömer Küçük ise Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü’nün (OTTİ) çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kastamonu Teknokent ve Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Genel Müdürü Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kasım Yenigün, Teknokent ve TTO'nun çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Toplantının sonunda Rektörümüz, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.