sempozyum

Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından TUSAŞ İngiltere Temsilcisi Haluk Savaş’ın konuk olduğu “Akademisyenler ve Öğrenciler ile Geleceğin Türkiye’si İçin Beyin Fırtınası” adlı söyleşi 11 Ekim 2021 tarihinde Üniversitemiz Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Etkinliğe, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Kasım Yenigün ve Prof. Dr. Ömer Küçük, KOSGEB İl Müdürü Nevzat Erol ile birlikte STK temsilcileri, iş çevreleri, Genç MÜSİAD üyeleri, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Katılımın oldukça yoğun olduğu programın açılış konuşmasını yapan Kastamonu Teknokent ve TTO Genel Müdürü Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kasım Yenigün, uzun bir aradan sonra öğrencilerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını, yeni eğitim öğretim yılının ilk etkinliğini birlikte gerçekleştirdiklerini belirtti.

Düzenlenen etkinlikte Haluk Savaş’ı Üniversitemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kasım Yenigün, “Bize vizyon katacak, hedeflerimize destek olacak iyi bir programla başlayalım arzu ettik. Bizi kırmayıp aramıza katılan, ilk günümüzün coşkusunu bizimle yaşayan ve son yıllarda Türkiye’nin medarı iftiharı sektörü savunma ve havacılık sektörünün önde gelen isimlerinden olan Haluk Savaş beyefendi ile başlamış olduk. Eğitim-öğretim yılının başında tamamen saha odaklı, tamamen teknoloji odaklı, ihtiyaçların çözümüne endeksli bir başlangıç yapalım istedik.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından söz alan Haluk Savaş, Kastamonu’da olmaktan ve Üniversitemiz akademisyen ile öğrencilerimiz ile buluşmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tecrübelerinden bahsetti. Konuşmasının devamında Savaş, öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin sorularını yanıtladı.

Düzenlenen söyleşi plaket ve teşekkür belgesi takdiminin ardından son buldu.