sempozyum

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanemizde (KEAH) başarılı sağlık operasyonları devam ediyor.

Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Erdem Yüksel tarafından, İlimizde ilk kez 75 yaşındaki göz hastasına kornea nakli yapıldı.

Doç. Dr. Erdem Yüksel, nakil ameliyatlarını KEAH’ta rahatlıkla yapabildiklerini söyleyerek, "Göz kliniğimize müracaat eden 75 yaşındaki hastamız sol gözünü maalesef daha önce kaybetmiş. Ankara’da bulunan üniversite hastanelerinin birinde kornea nakli sırası olduğunu hastamızdan öğrendik. Hasta bize başvurduğunda, sağ gözünün görme seviyesi el hareketi seviyesindeydi, günlük işlerinde başkalarına bağımlıydı. Hastamızla ilgili olarak Sağlık Bakanlığımız ile temasa geçtik. Bakanlığımızın da destekleriyle kısa sürede, Konya Meram Tıp Fakültesi’nden kornea dokusu sağlandı. Hızlı bir şekilde Hastanemize ulaştırılan göz korneası, yaklaşık bir saat süren ameliyat ile 75 yaşındaki hastamızın gözüne başarıyla nakledildi.” dedi.