Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanemizde (KEAH) 73 yaşındaki Muzaffer Kaya isimli hasta teknik bir yöntemle başarılı bir şekilde yapılan açık bypass ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

KEAH’da ilk kez açık bypass operasyonunu yapan Üniversitemiz Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Dr. Öğr.Üyesi Burak Tamtekin, Op. Dr. Nurcan Ayabakan Eski, Op. Dr. Gülsen Ersoy ve Op. Dr. Hilal Özlü tarafından ameliyat edilen hasta operasyondan 6 saat sonra solunum cihazından ayrıldı ve aynı gece yürütülerek ağızdan beslenmeye başladı.

Dr. Öğr. Üyesi Burak Tamtekin; ”73 yaşındaki hastamızın yaptığımız ilk muayenede üç kalp damarının çok kötü durumda olduğunu gördük. Ancak hastamızın diğer raporlarında böbrek yetmezliği yanında şeker hastası olduğunu da tespit ettik. Tıbbi teknikle böbreklerini korumaya alarak açık bypass ameliyatını gerçekleştirdik. Hastamızın 3 kalp damarını değiştirdik. Önümüzdeki bir iki gün içerisinde yoğun bakımdan normal odaya çıkmasını planlıyoruz. Yapılan bu tür başarılı ameliyatlar ve tedavileri yakından takip eden kent insanını da hemen ileri merkezlere gitmeden güven duyduğu Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanemize gelip kapımızı çalmaları doğrusunu söylemek gerekiyorsa hastane yönetimimizi ve biz doktorları mutlu ediyor” dedi.