Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Makine, Elektrik - Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği bölümünde öğrenim gören talebelerimizden oluşan Robotik Kulübü, akademik destek veren öğretim üyeleri ile birlikte yapılan çalışmaları anlatmak ve detaylı sunum yapmak üzere 02 Ocak 2019 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’ı ziyaret etti.

Enerjinin verimli ve etkin kullanımına yönelik Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu tarafından tertip edilecek olan ‘Efficiency Challenge’ yarışmasına Üniversitemiz adına iştirak etmek isteyen talebelerimiz, fikirlerini ve bu aşamaya kadar yaptıkları çalışmalar hakkında Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’a detaylı bir sunum yaptı.

Sunumda tasarlanacak aracın teknik özellikleri hakkında bilgi veren ve Robotik Kulübü adına sunum yapan Üniversitemiz Makine Mühendisliği bölümü 2. sınıf talebesi Muhammet Ali Ulu, tasarladıkları aracın yaklaşık olarak 100kg ağırlığında, 180 km menzile sahip olacağını 1 TL ile 120 km yol alabileceğini belirtti. Talebemiz Ulu; “Aracımızın teknik özelleri TÜBİTAK Efficiency Challenge yarışması için optimize edilmiştir. Aracımız en verimli enerji tüketimini 60 km/h’te sağlamaktayken saatte maksimum 90 km hıza ulaşabilmektedir. Aracımızın hızı ve menzili arttırıllabilir fakat verimlilik kaygısı ve yarışma koşulları için en uygun hız ve menzilde tasarlanmıştır. Aracın tasarımı ekibimiz tarafından yapılmış olup, Motor, Motor Sürücüsü, Batarya yönetim sistemi, Yerleşik Şarj birimi ve Telemetri gibi parametreleri üniversitemizin imkânlarıyla yerli ve milli olarak üretmeyi planlamaktayız. Robotik Kulübü olarak da Üniversitemizi milli ve milletlerarası yarışmalarda temsil etmekten gurur duyacağız.” dedi.

Sunumun ardından, 15 yıldan beri Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu tarafından tertip edilen ‘Efficiency Challenge’ yarışmasına bu yıl Üniversitemizi temsil edecek ve Rektörümüzün adını ‘Atabey Gazi’ olarak belirlediği elektrikli araç ile iştirak edilmesi hususunda Rektörümüzün olur ve desteği alındı.