İstikbalimizin teminatı olan gençlerimizi yetiştirirken, geleneksel ve kültürel değerlerimizi de öğrenerek tekâmülünü esas alan bir eğitim veren Kastamonu Üniversitesi Özel İlkokulu aralık ayında çeşitli Değerler Eğitimi faaliyetleri tertip etti.

Minik Yıldızlar Anasınıfında eğitim gören talebelerimiz, kültürümüzün mümtaz kişiliklerinden, mizah ve düşünce dünyasının halk felsefemizin bilgesi Nasreddin Hocayı ve fıkralarını öğrendiler.

2A Sınıfı talebelerimiz tarafından; 'Düşün ve Gerekli Değilse Tüketme’, ‘Daha Az Tüket’, ‘Değerlendir ve Yeniden Kullan’, ‘Değiştir ve Farklı Amaçla Kullan’, ‘Dönüştür ve Doğaya Geri Kazandır' ilkelerinden yola çıkarak atıklara dikkat çekmek ve atık oluşumunun nasıl engellenebileceği konusunda farkındalık sağlamak amacıyla Atıklardan Uzay Köşesi faaliyeti yapıldı. Talebelerimiz evlerindeki, sınıflarındaki ve okullarındaki atıkları kullanarak uzay köşesi meydana getirdiler. Kartonlardan roket, şişelerden oksijen tüpü, köpüklerden astronot başlığı yapan talebelerimiz Roketlerin içine sanal gerçeklik gözlüğü yerleştirerek bir simülatöre dönüştürdüler ve uzay maceralarını deneyimlediler. Bununla birlikte atıklardan uzaylı kostümü tasarlayan talebelerimiz tarafından bir de defile yapıldı.

3/A Sınıfı talebelerimiz; Karagöz Hacivat gölge oyununu sergilerken, diğer öğrenciler gaz lambası ve geleneksel müzikler eşliğinde gölge oyunu ve kendi yazdıkları orta oyunu etkinliği yaptılar.

Okuldaki talebelerimiz, il bazındaki müsabakalarda gösterdikleri liderlik muvaffakiyeti ile de faaliyetlerde öğrenmenin faydasına dikkat çeken uygulamaların sonuçlarını da göstermiş oldular.