Âlemlere rahmet ve bütün insanlığa büyük bir lütuf olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizin dünyayı teşrif ettikleri mübarek gece olan Mevlid Kandili’ni idrak etmenin, ebedî huzur ve saadetini yaşıyoruz.

Zulmün ve haksızlığın hüküm sürdüğü cahiliye devrinde Sevgili Peygamberimizin doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için mübarek bir başlangıç oldu. O'nun tebliğ ettiği İslâm dini ile dünya nurlandı, bütün âlemde adalet ve eşitlik hâsıl oldu.

Bu duygu ve düşünceler içinde Kastamonu Üniversitesi olarak, Sevgili Peygamberimize gönülden sevgi ve bağlılığımızın timsali olan mübarek Mevlid Kandili’nin aziz milletimize, gönül coğrafyamıza ve bütün İslam âlemine hayırlı olmasını diler, kardeşlik duygularımızın pekişmesine vesile olmasını temenni ederiz.

Prof. Dr. Seyit AYDIN

Rektör