Üniversitemiz ile Uluslararası Kırgızistan Üniversitesi,  “İşletme” ve “İktisat” alanlarında "Lisans" seviyesinde "Ortak Diploma" vermeye başladı.

Muhtelif akademik temaslarda bulunmak üzere Kırgızistan’a giden Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’ı, Uluslararası Kırgızistan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Asylbek Aıdaralıev’in yanı sıra akademisyenler ve talebeler karşıladı.

Uluslararası Kırgızistan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Asylbek Aıdaralıev yaptığı konuşmada, ortak eğitim ve öğretim programının anlaşmasının yürürlüğe girmesiyle beraber Kastamonu Üniversitesi ve Kırgızistan Uluslararası Üniversitesi talebelerinin her iki üniversitede eğitim alma şansını yakaladığından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Kastamonu Üniversitesinin Kırgızistan’da oldukça iyi tanınan ve bilinen bir üniversite olduğunun altını çizdi. Konuşmalarının devamında Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’a ziyaretinden dolayı teşekkürlerini ileten Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Asylbek Aıdaralıev, en yakın zamanda Kastamonu’ya geleceklerini ifade etti.

Sıcak karşılamadan dolayı teşekkürlerini dile getirerek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın; “İki bölümümüzde ortak diploma vermek üzere imza attık. Bundan sonra inşallah sizler Türkiye’de Kastamonu Üniversitesi’nin hem de Milletlerarası Kırgızistan Üniversitesi’nin mezunları olacaksınız. Hepinizi Kastamonu’ya bekliyoruz. Bizleri Türk Bayrağı ile karşıladınız. Sizlere teşekkür ediyoruz. Geçmişimiz birdi; geleceğimiz de bir olacak inşallah. Ortak diploma çalışmasının dışında da Üniversitemizin kapıları her zaman sizlere açıktır. Kastamonu sizin evinizdir. Hayırlı uğurlu olsun inşallah. Rektörümüze çok teşekkür ediyoruz. Böylece çalışmalarımız meyvelerini vermeye başladı. Daha ileride birlikte başka projeler de yapacağız. Artık araştırma ve geliştirme projelerini birlikte yapabileceğiz inşallah. Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığımızın Türkiye Türkçe Eğitim Merkezi Müdürümüze ve Merkezimize teşekkür ediyoruz. Burada çok güzel hizmetlerine devam ediyorlar.” dedi.

Konuşmaların ardından ortak eğitim ve öğretim programı tesisine ilişkin işbirliği anlaşması imzalandı.