Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından atanan bağımsız değerlendirme ekibi, Üniversitemizi 11-12 Kasım 2018 tarihlerinde ziyaret etti.

Üniversitemiz, Yükseköğretim Kalite Kurulu bağımsız değerlendirme ekibini ağırladı. YÖKAK bağımsız değerlendirme ekibi ilk olarak Üniversitemizin Mevlüt Beyribey Konukevinde Üniversitemiz üst yönetimi ile Tanışma Toplantısı düzenledi. Akabinde şehir merkezindeki Rektörlük binamız Senato Salonunda “Kurum Kalite Komisyonu” ile tanışma toplantısı gerçekleştirdi. Bağımsız değerlendirme ekibine Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’ın Kırgızistan’daki akademik temasları nedeniyle Rektör Vekili Prof. Dr. Sezgin Ayan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Rafet Özkan ve Prof. Dr. Ayhan Biber refakat etti. Toplantıda Prof. Dr. Sezgin Ayan Değerlendirme ekibine “Üniversitemizin Tanıtım ve Kalite Güvence Sistemi” hakkında bir sunu gerçekleştirdi.

Birimlerimizin etkinlikleri hakkında bilgi alan  bağımsız değerlendirme ekibi, daha sonra Kuzeykent Külliyesinde sırasıyla; Merkezi Araştırma Laboratuvarı, Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi, TÖMER, Merkezi Kafeterya, Kastamonu Meslek Yüksek Okulu Atölyeleri ve Rabia Gülnuş Kız Yurdunu ziyaret etti.

Ziyaretin son bölümünde Bağımsız Değerlendirme Takım Başkanı Prof. Dr. Sevim Rollas Rektör Vekili Prof. Dr. Sezgin Ayan ile bir araya gelerek, 25-28 Kasım 2018 tarihlerinde yapılacak olan “Saha Ziyaret Planı” üzerinde görüşlerini paylaştılar.