Üniversitemiz Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Kulübü, Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan Teknofest’te yer aldı.

Üniversitemiz Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Kulübü öğrencileri ve akademisyenleri Türkiye'de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan Teknofet'e katıldı. İ

lki 2018'de gerçekleştirilen Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen söyleşi ve etkinlikler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye'nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Yüz binlerce gencin hayallerini gerçekleştirmesi için Teknofest çerçevesinde çeşitli disiplin ve kategorilerde teknoloji yarışmaları düzenlendi.

Üniversitemiz Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Engin Kanbur, Cumhuriyetimizin 100. yılında gerçekleştirilen Teknofest'e öğrencileriyle birlikte katılımın önemine değindi. Havacılık ve uzay alanındaki son gelişmeleri görmek için Teknofest'e katılmak gerektiğini belirten Kanbur, Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğuna emin adımlarla devam edilmesinin gurur verici olduğunu ifade etti.

Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu olarak, Milli Teknoloji Hamlesi'ne katkı sağlayacak bireyler yetiştirmeye devam edeceklerini vurgulayan Kanbur, Havacılık Kulübü başkanı ve yönetimine teşekkürlerini iletti.